A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молодіжної, внутрішньої та інформаційної політики Олександрівської селищної ради Донецької області

Проведено засідання міжшкільних методичних об’єднань керівників закладів освіти, учителів-предметників, практичних психологів та виховного сектору: зимова сесія

Дата: 19.01.2024 11:07
Кількість переглядів: 18

                                          

           02 – 04 січня 2024 року відбулися планові онлайн-засідання міжшкільних методичних об’єднань (далі – ММО) керівників закладів освіти, учителів-предметників, практичних психологів та виховного сектору: зимова сесія. В атмосфері дружньої співпраці було розглянуто питання згідно з річним планом роботи ММО.

          Протягом онлайн-зустрічей  керівники ММО надали присутнім колегам методичні рекомендації щодо підготовки до національного мультипредметного тесту (НМТ) в 2024 році та використання онлайн-сервісів для якісної підготовки до НМТ.

         Також піднімались питання щодо формування критичного мислення на уроках, використання веб-квестів, онлайн-пазлів  і дидактичних ігор в класах НУШ, роботи з дошкою Jamboard, Miro, застосування інтерактивних  тестів для перевірки сформованості навичок учнів, про застосування сервісу Mentimeter для організації  формувального оцінювання. Педагоги обмінялись досвідом щодо впровадження різноманітних інтерактивних вправ та ігор, ідеями об’єктів для проєктування, завданнями для практичних і самостійних робіт, які допоможуть сприяти підвищенню мотивації учнів до навчання,  візуалізувати матеріал та перевіряти знання учасників освітнього процесу. Велика увага була приділена створенню позитивного психолого-емоційного фону на уроках як невід’ємної складової навчання в умовах дії воєнного стану в Україні.

         Сучасний педагог має стати наставником, який вміє організувати освітній процес в умовах дистанційної форми навчання з усіма категоріями здобувачів освіти. Тому практичні психологи  звернули увагу на  проблему створення  безпечного освітнього середовища та надання індивідуальної підтримки учням з ООП (особливими освітніми потребами) під час підготовки до реагування на надзвичайні ситуації.

        Велику просвітницьку роботу щодо організації виховного процесу  в умовах воєнного стану було здійснено слухачами Школи класного керівника під керівництвом Антоніни Шамрай. Провели свої планові засідання творчі групи вчителів початкових класів НУШ, а саме:

•        творча група вчителів 3 класів «Мотивація навчальної діяльності учнів»,

керівник -  учитель початкових класів Опорного закладу Олександрівський ЗЗСО Шпак О.В.;

•        творча група вчителів 4 класів « НУШ: навчати з радістю», керівник -  учитель початкових класів Опорного закладу Олександрівський ЗЗСО Писаренко С. В.;

•        творча група вчителів 1 класів "Використання здоров'язберігаючих технологій в освітньому процесі", керівник - учитель початкових класів Опорного закладу  Олександрівський ЗЗСО  Іванова О. М.;

•        творча група вчителів 2 класів «НУШ – крок у майбутнє», керівник -  учитель Опорного закладу Очеретинський ЗЗСО Обихвост В. О.

        Учасники творчої групи вчителів 1-х класів провели  діагностику рівня володіння теоретичним багажем із впровадження здоров’язберігаючих технологій; презентували наробки з  власного досвіду щодо зазначеної теми;  наголосили  на необхідності використання здоров’язберігаючих технологій у початковій школі.

          Учителі творчої групи 2 – х класів навчалися готувати освітні «смаколики» під час засідання  «Цифрової освітньої  кухні». У меню групи потрапили:

1) онлайн-урок як простір можливостей педагога;

2) використання сервісу Wordwall;

3) онлайн-дошки для дистанційного навчання та спільної роботи;

4) розмова за «філіжанкою кави».

          В.О. Обихвост, керівник творчої групи, познайомила колег з новими фішками щодо користування  інструментами онлайн-уроку,  онлайн-застосунками,  критеріями оцінювання дистанційного уроку,  цікавими формами роботи на уроці.

          О.С. Маячко презентувала авторські наробки з використанням сервісу Wordwall, створеними власними завданнями.

          Н.С. Казюк  познайомила колег з новою віртуальною дошкою classroomscreen.

          Учасники творчої групи вчителів 3 класів продовжили працювати над  темою «Актуальність і необхідність використання вправ з національно-патріотичної тематики на різних уроках НУШ у 3 класі з використанням інтерактивних методів навчання».

          Вчителі 4 – х класів розглянули питання:

  1. Формування ключових життєвих компетентностней учнів шляхом використання інноваційних технологій.
  2. Цифровий калейдоскоп «Електронні освітні ресурси для Нової української школи».
  3. Скринька цікавих  думок «Є  творчі ідеї – запрошуємо до обміну ними».

          Також обговорили  напрацювання  «Цікаві  вправи зі словниковими словами» (для майбутньої збірки « Словникові слова. 4 клас»).

          Керівники закладів освіти головну увагу приділили внутрішньошкільному контролю, аналізу якості проведення самооцінювання діяльності закладу згідно з Правилом та Процедурою, зазначеними у «Положенні про внутрішню систему забезпечення якості освіти закладу» та методичному посібнику «Абетки для директора», ефективності електронного документообігу відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 707 від 08.08.2022 року «Про затвердження Інструкції з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі».

Під час різдвяних методичних зустрічей педагоги узагальнили свої напрацювання та отримали нові навички, нові ідеї, які допоможуть збагачувати  уроки та більш якісно організовувати освітній процес.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано