A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молодіжної, внутрішньої та інформаційної політики Олександрівської селищної ради Донецької області

До Всесвітнього дня водно-болотних угідь

Дата: 02.02.2022 17:09
Кількість переглядів: 22

 

Усе життя на планеті залежить від води. Вода все об’єднує. Від джерела до моря і через нескінченний цикл кругообігу вода з’єднує усі куточки планети Земля. Кожного року 2 лютого країни світу, які мають на своїх територіях водно-болотні угіддя, у тому числі Україна, відзначають Всесвітній день водно-болотних угідь. Відзначення цього Дня приурочено до підписання світовою спільнотою 2 лютого 1971 року у місті Рамсар (Іран) міжнародної угоди – Конвенції з водно-болотних угідь міжнародного значення, що має назву «Рамсарська конвенція».
Рамсарська конвенція підкреслює тісний зв’язок між водно-болотними угіддями, водою і людьми. Водно-болотні угіддя є ресурсом, який має велике соціально-економічне, культурне та наукове значення, і їх втрата є непоправною шкодою. Основною метою відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь є підвищення обізнаності людей щодо взаємозалежності між водою і водно-болотними угіддями, забезпечення справедливого розподілу води між різними групами користувачів цих ресурсів.

           Саме тому, з метою підвищення обізнаності учнівської молоді з питань необхідності збереження водно-болотних угідь, які виконують найважливіші функції регулювання гідрологічного режиму і клімату великих територій, заклади загальної середньої освіти Олександрівської СТГ 02 лютого 2022 року провели  заходи (формат проведення – дистанційний), присвячені Всесвітньому дню водно-болотних угідь, а саме:
- виховні
  години «Разом збережемо водно-болотні угіддя для нашого майбутнього» для учнів 5 – 11 класів;

- екологічна гра «Рослини і тварини водно-болотних угідь» для учнів початкових класів;

- конкурс малюнків та фотографій «Краса водних екосистем» (конкурс – домашнє завдання);

- віртуальна подорож водними екосистемами заказників та заповідних урочищ, розташованих на території Олександрівської СТГ, для всіх учнів, вихованців та їх батьків.

           Водно-болотні угіддя, які знаходяться поблизу населених пунктів, грають важливу роль у забезпеченні екологічної безпеки та сталого розвитку громади. Річки, ставки, озера, затоки та узбережжя – ці та інші водно-болотні угіддя роблять територію громаду більш привабливою і придатною для життя. Вони формують унікальні міські зелені зони, урізноманітнюють міський і сільський пейзажі, є привабливими для прогулянок і відпочинку, зволожують повітря й знижують його температуру, зменшують вплив повенів, поповнюють запаси питної води, очищають води від забруднення тощо.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано