A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молодіжної, внутрішньої та інформаційної політики Олександрівської селищної ради Донецької області

Відбувся семінар – практикум для практичних психологів закладів загальної середньої освіти

Дата: 15.02.2023 15:20
Кількість переглядів: 20

     

            Психолог – практик є однією з ключових фігур сучасності відповідно до своєї ролі та значущості щодо стабілізації суспільного життя. На сьогоднішній день ситуація складна тим, що вторгнення російської федерації в Україну триває і не можливо передбачити час та спосіб його завершення. Саме тому посилюються тривожні настрої в суспільстві, страх, розчарування, і виникає потреба більш активної роботи працівників психологічної служби. Робота як з дітьми, так і з дорослими вимагає від фахівців відповідального ставлення, високого професіоналізму з питань профілактики наслідків стресів і дистресів, гострих емоційних станів, переживання горя і втрат, попередження різних проявів міжособистісних конфліктів, насильства в освітньому середовищі, а також чуйності і поваги до кожної особистості.

            Заклади освіти - школа, дитячий садочок, інші форми організації навчання дітей - завжди були та залишаються серцевиною організації соціально-психологічної та педагогічної роботи із дітьми та їх батьками.

            15 лютого 2023 року у дистанційному форматі відбувся семінар – практикум для практичних психологів та класних керівників 5 класів НУШ закладів загальної середньої освіти з теми «Психологічні аспекти організації освітнього процесу в умовах воєнних дій».

            Першочерговими завданнями заходу були організація психолого-педагогічного супроводу учасників освітнього процесу в умовах воєнних дій  та дистанційного навчання; розвиток комунікативних зв’язків між педагогічними працівниками, які можуть надавати першу психологічну допомогу та підтримку  відповідно до цілей та завдань функціонування системи освіти; збагачення методичного кейсу учасників семінару-практикуму сучасними технологіями та дієвими методиками.

            Ідейним джерелом та модератором зібрання стала керівник ММО практичних психологів громади, заступник директора Опорного закладу Очеретинський ЗЗСО І-ІІІ ступенів та практичний психолог закладу Кароліна ГУРЕВИЧ. Маючи багатющий багаторічний досвід та задатки безперечного лідера, головна психологиня зуміла створити монолітний колектив однодумців і справжню опору для всіх учасників освітнього процесу.

           Захід мав випереджальний блок підготовки, теоретичний блок про форми та методи організації психологічного супроводу учасників освітнього процесу в умовах воєнних дій. Але, як завжди, найочікуванішим став практичний блок, до складу якого увійшли: 

  • релаксаційні вправи щодо ресурсної підтримки вчителів «Допомагай собі, допомагай іншим» (Кароліна ГУРЕВИЧ);
  • форми організації роботи з батьками під час дистанційного навчання (Jam-гра «Поміркуйте»; Наталя БУСІЄНКО, психолог Петрівського ЗЗСО І-ІІ ступенів та Ольга ЩЕРБАК, психолог Опорного закладу Олександрівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів);
  • презентація досвіду роботи за власною авторською програмою «Дистанційна інтерактивна програма з профілактики тривожності у воєнний час «Антитривожна валіза»» (Дар’я ГОНЧАРОВА, психолог Новоолександрівського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ступенів–дитячий садок».

            Ми пишаємося нашими колегами і дякуємо їм за незламність, за відповідальне ставлення до виконання своєї місії.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано