A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молодіжної, внутрішньої та інформаційної політики Олександрівської селищної ради Донецької області

Опорний заклад - справжня опора громади

Дата: 22.01.2020 15:14
Кількість переглядів: 10

            Згідно плану роботи відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Олександрівської селищної ради на 2020 рік 21 січня 2020 року пройшов День відділу в опорному закладі Олександрівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Цього дня в закладі працювали методисти з навчально-виховної роботи Ольга Куцак, Тетяна Цимбаленко та Людмила Щетина. За мету було визначено: надання методичної допомоги педагогам; знайомство з документацією щодо управлінської діяльності, з перебігом заходів щодо узагальнення досвіду роботи класного керівника Оксани  Коханської; консультації для молодих педагогів.

            Заклад жив у звичному режимі: вирували дитячі емоції, доводились теореми, працював МЕДІА – простір, відлунням голосів озивалась спортивна зала. Разом з тим день видався плідним та  насиченим і для методистів відділу. Були відвідані уроки в 11 класі (українська мова, вчитель Олена Кишкар), у 8-Б класі (українська мова, вчитель Ксенія Ползікова), у 5-А класі (історія, вчитель Леонід Шийко), у 7-Б класі (географія, вчитель Аліна Деребас), у 8-А класі (біологія, вчитель Ніна Бондаренко; хімія, вчитель Ірина Ткачук). Всі уроки відповідали вимогам навчальних програм, критеріям оцінювання навчальних досягнень. Більшість вчителів показали високий рівень педагогічної майстерності. Особливо відзначилася Олена Кишкар як основний фахівець закладу з державної (української) мови. Відразу кинулась в око сформованість цілісної системи роботи вчителя з підготовки випускників до зовнішнього незалежного оцінювання, духовна рівновага та професійна впевненість у тому, над чим працює Олена Миколаївна. Порадували й учні: 11 клас – своїми творчими здібностями та культурою мовлення, 8–А – підлітковою впевненістю та СМАРТ – ідеями, дзвінкоголосий 5-А -  дослідницькими талантами та дитячою безпосередністю.

            Звичайно, є ще над чим працювати, щоб досягти досконалості. Комусь було рекомендовано попрацювати над організаційною стороною уроку, комусь – над емоційним забарвленням подачі нового матеріалу, а початківцям – над розширенням кругозору щодо освітніх інновацій. Головне, що у кожного в очах світилося бажання стати кращим.

            Опорний заклад одним з перших анонсував свій досвід роботи з національно-патріотичного виховання і готується до його узагальнення. Зараз у активній фазі знаходиться етап апробації творчих надбань класного керівника 10 класу, вчителя  - мистецтвознавця Оксани Коханської.

            Стан та ефективність управлінської діяльності вивчалися через дотримання вимог та порядку ведення найважливішої шкільної документації: книги наказів з основної діяльності, книги протоколів педагогічної ради, книги записів наслідків внутрішньо шкільного контролю, контрольно-візитаційної книги. Слід відзначити, що вся надана документація ведеться відповідно до Інструкції з ведення ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах.

  Основними   завданнями та пріоритетними напрямками роботи на 2019-2020 навчальний рік опорний заклад визначив спрямування роботи  на створення умов для реалізації державних освітніх стандартів, сучасних підходів до організації навчання, виховання і розвитку особистості, на підвищення якості надання освітніх послуг у   Новій українській  школі.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано