A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молодіжної, внутрішньої та інформаційної політики Олександрівської селищної ради Донецької області

Онлайн-зустріч учителів математики, фізики та інформатики

Дата: 31.03.2023 13:55
Кількість переглядів: 12

    

  У сучасних умовах, коли процес навчання набуває особистісної орієнтації, дещо видозмінюються вимоги до уроку, до позиції вчителя й учнів на уроці. Тому вбачається актуальним на засіданнях ММО вчителів-предметників розглянути види діяльності,  які фокусуються навколо уроку.

30 березня 2023 року відбулося засідання міжшкільного методичного об’єднання вчителів математики, фізики та інформатики. Захід відбувався в  онлайн  форматі у формі педагогічного практикуму.

Тема засідання - «Проєктування сучасного уроку дисциплін математичного циклу». Метою заходу було визначено  розгляд шляхів реалізації функцій освіти  як засобу розвитку інформаційної культури особистості через взаємодію учасників освітнього процесу в умовах дистанційного навчання.

Протягом засідання були розглянуті наступні питання:

1. Формування в здобувачів освіти навичок самостійного пошуку інформації під час викладання предметів математичного циклу.

2. Практичні аспекти впровадження сучасних методів та технологій навчання математики в НУШ.

3. Шляхи реалізації виховної функції уроку як засобу розвитку інформаційної культури особистості через взаємодію учасників освітнього процесу.

4.  Інтегрований урок  як засіб  міжпредметних зв’язків.

5. Вибір підручників з математики та інформатики для 6 класу НУШ.

Всі учасники та учасниці засідання активно співпрацювали, ділилися досвідом, новими надбаннями, проблемами, обговорювали шляхи їх вирішення та напрямки подальшої роботи. Змістовні доповіді підготували Верещага Н.В., Вертопорох Т.О., Лаврова І. Б, Протиняк Н.М. разом  з керівником ММО Пшиченко О.А.

По завершенню заходу було прийняте рішення  про впровадження  в практику роботи запропонованих сучасних засобів навчання, продовження активної самоосвітньої діяльності вчителів.

Отже, методична робота є одним з найважливіших напрямів у роботі педагогів, оскільки забезпечує постійне навчання, підвищення їх фахової майстерності, знайомить із інноваційними процесами в освіті та залучає до активної творчої педагогічної діяльності, так як модернізація уроку передбачає не тільки якісні зміни змісту навчання, але й упровадження сучасних технологій та інструментарію – методів, прийомів, форм і засобів навчання.

Учасники заходу отримали не тільки нові знання, практичні навички, а


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано