A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молодіжної, внутрішньої та інформаційної політики Олександрівської селищної ради Донецької області

Працюють творчі групи вчителів початкових класів: весняна сесія

Дата: 30.03.2023 13:42
Кількість переглядів: 12

         

          27 березня відбулися онлайн - засідання творчих груп вчителів початкових класів.

           Засідання  творчої  групи вчителів 1-х класів «НУШ – крок у майбутнє» ( керівник  В.О. Обихвост, учитель Опорного закладу Очеретинський ЗЗСО І – ІІІ ступенів): тема обговорення -  «Гра як спосіб взаємодії педагога з дитиною».

Учителі познайомилися із дидактичними іграми, які можна використовувати на уроках ЯДС, дизайну та технологій, з ефективними практиками ігрового та діяльнісного навчання. Було проведено короткий тренінг щодо роботи з наборами LEGO Hlay Box, цікаву практичну роботу з теми «Відкриті запитання як один із основних принципів діяльнісного підходу». Педагоги  презентували свої родзинки з використання в освітньому процесі дидактичничних ігор з математики та навчання грамоти за допомогою фрагментів відеоматеріалів уроків. Матеріали увійдуть до збірки з дидактики, над якою працює група.

Засідання творчої групи вчителів 2 класів «Мотивація навчальної діяльності учнів» (керівник -  учитель початкових класів Опорного закладу  Олександрівський ЗЗСО Шпак О.В.): тема обговорення -   «Про підготовку до підсумкового формувального оцінювання  у 2 класі. Особливості заповнення свідоцтв досягнень учнів 2 класів. Діагностувальні роботи у 2 класі».

Учителі познайомилися з особливостями підсумкового формувального оцінювання  у 2 класі, правилами  заповнення свідоцтв досягнень учнів 2 класів, поділилися досвідом щодо проведення підсумкових діагностувальних робіт у 2 класі.

Цифровий калейдоскоп «Електронні освітні ресурси для Нової української школи» зібрав біля моніторів учасників творчої групи вчителів-початківців, які працюють у 3 класі  (керівник - учитель початкових класів Опорного закладу  Олександрівський ЗЗСО Писаренко С. В.).

Педагоги ознайомились з  формами та  методами подання  освітнього матеріалу, з інструментами для зворотного зв’язку в умовах дистанційного навчання, розглянули приклади застосування вправ, створених за допомогою сервісу wordwall.net на уроках української мови.

Засідання творчої групи вчителів 4 -х класів «Впровадження ігрових технологій на уроках у четвертих класах НУШ» (керівник - учитель початкових класів Опорного закладу  Олександрівський ЗЗСО Іванова О. М.):  

тема обговорення - «Формування ключових та предметних компетентностей  здобувачів освіти – необхідна умова підвищення якості освітнього  процесу в період дистанції».

Педагоги розглянули основні етапи впровадження компетентнісно орієнтованого підходу в освітній процес, спланувати роботу з учнями, що мають підвищену мотивацію до навчально-пізнавальної діяльності, обговорили питання щодо виконання учнями 4-х класів діагностувальних робіт, ведення класного журналу та заповнення свідоцтва досягнень учнів 4-х класів.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано