A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молодіжної, внутрішньої та інформаційної політики Олександрівської селищної ради Донецької області

Відбулось засідання ММО вчителів зарубіжної літератури

Дата: 30.03.2023 13:37
Кількість переглядів: 9

      

Якісний урок - основа освітньої діяльності, і від того, як він побудований, чим насичений, наскільки цікавий і спонукаючий до дії, залежить результат успішності учнів. Місія Нової української школи – допомогти розкрити та розвинути здібності, таланти і можливості кожної дитини.

          27 березня  2023 року у вебпросторі   відбулось засідання ММО вчителів зарубіжної літератури закладів загальної середньої освіти Олександрівської селищної ради з теми «Сучасні шляхи формування критичного мислення учнів на уроках НУШ засобами інноваційних технологій».  Критичне мислення – складне й багаторівневе явище.  Мислити критично означає вільно використовувати розумові стратегії та операції високого рівня для формулювання обґрунтованих висновків і оцінок, прийняття рішень.  Тому обрана тема є сталою і актуальною, особливо зараз, під час дистанційного навчання. 

          Наталя Янкова (Петрівський ЗЗСО) презентувала власний досвід роботи з використання технології розвитку критичного мислення,  познайомила з моделлю інноваційної особистості школяра, обґрунтувала потребу сучасної молоді у володінні навичками критичного мислення, розкрила сутність, методи та прийоми технології.  Анна Дашенко (Мирнодолинський НВК) познайомила колег з найбільш актуальними стратегіями розвитку критичного мислення, які можна використовувати на уроках мови та літератури, провела тренінг з їх практичного застосування. Відомо, що перелік методів розвитку критичного мислення достатньо великий. Добирати їх учителю слід з огляду на мету, завдання, зміст уроку. Інна Ляшенко (Опорний заклад Очеретинський ЗЗСО)  поділилася власним  досвідом використання проблемних творчих завдань з метою розвитку критичного та креативного мислення учнів, запропонувала  модель творчої особистості, проаналізувала методи і прийоми, які використовує на уроках, зупинилася на характеристиці й доцільності використання  завдань   проблемно-пошукового  творчого  характеру. Ріта Скабьолко (Опорний заклад Олександрівський ЗЗСО) зазначила, що для профільної школи потрібен учитель-творець, який має власні ідеї, здатний розробити авторські програми та зуміти реалізувати їх у практичному викладанні. Це має бути людина,  здатна брати на себе відповідальність за рівень соціальної зрілості випускників і формування запиту на професійну діяльність, людина, що має високий фах, широку ерудицію, наукову компетенцію, високий інтелектуальний потенціал.

          Керівник  ММО вчителів зарубіжної літератури Алла Плахута  (Філія Новостепанівський НВК) познайомила колег з  підсумками роботи з обдарованими та здібними школярами і зазначила, що роль учителя в процесі розвитку такої дитини є суттєвою. Учитель зауважила, що треба  пробуджувати i виховувати власну активність молодої людини, її пізнавальні і творчі потреби, створювати атмосферу здорової конкуренції, яка сприяє зростанню інтересу до предмета i бажання оволодіти знаннями з даної теми.

          Зустріч літераторів пройшла на високому організаційному та методичному рівні.

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано