A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молодіжної, внутрішньої та інформаційної політики Олександрівської селищної ради Донецької області

Відбувся семінар-практикум учителів української мови та літератури

Дата: 29.10.2021 11:53
Кількість переглядів: 7

    

          28 жовтня 2021 року на базі Опорного закладу Олександрівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум учителів української мови та літератури з теми «Використання ІКТ на уроках мови та літератури як засіб зацікавлення учнів». Тема не нова, але актуальна і вічна, особливо з позицій Нової української школи, Державного стандарту базової середньої освіти та Професійного стандарту за класифікацією «Учитель закладу загальної середньої освіти».

          Метою зібрання було ознайомлення словесників з досвідом роботи щодо використання інформаційно-цифрових методів і прийомів на уроках, заохочення до пошуку найбільш результативних форм і методів викладання української мови та літератури.

          Захід був дуже цікавим, насиченим і творчим (достатньо лише зазначити, що на його проведення було витрачено цілих п’ять годин, але всім було цікаво до останньої хвилини). Ключовому практичному блоку передували «Теоретичні аспекти використання ІКТ в освітньому процесі» (доповідь заступника директора з науково-методичної роботи Ріти СКАБЬОЛКО). На тренінг «Використання ІКТ на уроках української мови та літератури – перший крок до впровадження шкільної медіа-освіти» всіх запросила директор закладу Валентина ОСТАПЧУК. Далі словесники стали учасниками творчої лабораторії, де разом з учителем закладу Оленою КИШКАР провели урок літератури за новелою Миколи ХВИЛЬОВОГО «Я(РОМАНТИКА)», а потім стали учасниками майстер-класу начальника відділу освіти і за сумісництвом учителя української мови та літератури закладу, головного модератора семінару-практикуму Ірини СЕДЛЕЦЬКОЇ, з теми «Буктрейлер як засіб підвищення читацької активності учнів». А на завершення всіх чекав емоційно – насичений проєкт «ТОП-7 сучасних українських письменників: вибір читача», запропонований директором КУ «Центр ПРПП» Ольгою КУЦАК та провідним спеціалістом відділу, учителем української мови та літератури Петрівського ЗЗСО Іриною КИРИЧЕНКО.

          Безперечно, окрасою заходу стали перевтілення вчителів Сергія БИКОВА і Павла МАЛОГО в українських козаків та театралізована частина уроку – суд над головним героєм новели главковерхом Я. Усі були просто вражені!

          Традиції надихають і зближують, будять творчу уяву та наснагу, бажання не зупинятись на досягнутому. Тож уперед, до нових звершень!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано