A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молодіжної, внутрішньої та інформаційної політики Олександрівської селищної ради Донецької області

Про засідання міжшкільного методичного об’єнання вчителів зарубіжної літератури

Дата: 06.01.2023 10:56
Кількість переглядів: 14

      

Кожна дитина – неповторна, наділена від природи унікальними здібностями, талантами та можливостями. Місія Нової української школи – допомогти розкрити та розвинути здібності, таланти і можливості кожної дитини на основі партнерства між учителем, учнем і батьками. «Якщо вчитель став другом дитини, якщо ця дружба осяяна благородним захопленням, поривом до чогось світлого, розумного, у серці дитини ніколи не з’явиться зло», – писав Василь Сухомлинський.

          05 січня 2023 року у вебпросторі   відбулось засідання ММО вчителів зарубіжної літератури закладів загальної середньої освіти Олександрівської селищної ради з теми  «Педагогіка партнерства – партнерство заради успіху дітей». В основі педагогіки партнерства – спілкування, взаємодія та співпраця між учителем, учнем і батьками. Учні, батьки та вчителі, об’єднані спільними цілями та прагненнями, є добровільними та зацікавленими однодумцями, рівноправними учасниками освітнього процесу відповідальними за результат.

            Обрана тема є сталою і актуальною, особливо зараз, під час дистанційного навчання.   Анна Дашенко  виступила з презентацією  «Педагогіка партнерства як основа розвитку особистості в умовах НУШ». Розкрила сутність, принципи педагогіки партнерства, її місію в умовах Нової української школи. Учитель зарубіжної літератури   Наталя Марочкевич  поділилася досвідом «Застосування методів і прийомів педагогіки партнерства», які забезпечують співпрацю вчителя і учня, активізують усіх учасників освітнього процесу, заохочують виражати власні думки. Презентувала «Банк технологій, стратегій, технік, методів НУШ», які допоможуть учителю реалізувати на практиці основні стратегії педагогіки партнерства.   Алла Плахута, керівник ММО познайомила присутніх з впровадженням педагогіки партнерства засобами ІКТ, з цікавими веб-сервісами, провела практичне заняття з використання онлайн-сервісу Wizer.Me «Створення електронного зошита». Інна Ляшенко  презентувала власний досвід роботи з теми «Використання інноваційних технологій для розвитку творчого мислення учнів на уроках зарубіжної літератури» у формі портфоліо. Проаналізувала основні напрямки та шляхи реалізації проблеми, зупинилася на методах і прийомах, які використовує на уроках, розказала про систему позакласної роботи, познайомила з результатами діяльності за останні 5 років, продемонструвала фото/відеоогляд досвіду.

Вчителі опрацювали також критерії, що визначають ефективність ідеї розвитку стосунків партнерства як найпродуктивнішої системи відносин в умовах педагогічної взаємодії.  Тепла й дружня атмосфера спільної роботи спонукала до творчості і прагнення самовдосконалюватись, «бути в тренді» протягом життя.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано